Ketvirtos dienos apžvalga (Baltijos taurė)

Kai laiko trūksta, o laimėti privaloma…

19401791_1578937152179514_2445254462915073980_o

Vakar su šia situacija susidūrė daugelis jaunųjų šachmatininkų. Kodėl? Nes vakar įvyko I ir II nokautų etapai! Žaidėjams tai buvo tikras gyvenimo išbandymas – gabiesiems šachmatininkams teko susitvarkyti su jauduliu, nerimu, baime ir kovoti. Po vakar dienos kovų – šiandien nokautų finale žais tik keturi C turnyro ir keturi B turnyro geriausieji.  Šios dienos kova susijusi su ne kuo kitu, o ARMAGEDONU. Tarptautinių žodžių žodyne tai reiškia kovą su blogiu…

Kalbant šachmatiniais terminais: kova su priešininku. Bet vien ištarus šį žodį, vakar daugeliui šachmatininkų buvo baisu. Todėl, kad jūs mieli skaitytojai irgi neišsigąstumėte,  paaiškinsiu apie kokį armagedoną kalbame! Baltijos taurės festivalis vienas pirmųjų Lietuvoje pritaikė nokautų sistemą turnyre. Vykstat nuokautams  išaiškinami laimėtojai: pora sužaidusi 1:1 (abu po kartą laimėjo, arba abu du kartus sužaidė lygiosiomis), privalo žaisti armagedoną. Prieš partiją priešininkas traukia spalvą: baltą arba juodą. Jeigu juodą, tai žaidėjas gauna mažiau laiko, bet jam reikia sužaisti lygiosiomis arba laimėti. Bet jeigu priešininkas ištraukia baltą spalvą: tada arba viskas, arba nieko. Gaudamas truputį daugiau laiko, priešininkas privalo laimėti.

Visi šachmatininkai,  žaidę Baltijos taurėje, puikiai prisimena šias armagedono partijas- vieni su džiugesiu, kiti su nuoskauda. Visi pritarė, kad tai jiems buvo vienas iš didžiausių išbandymų.

imagesTaip pat vakar vyko tiesioginė nokautų transliacija. Ją pakartosime ir šiandien! Dėkojame, mieli skaitytojai, kad platinate žinią, kad šiandien NOKAUTŲ FINALAS GYVAI PER JUODABALTA CHESS (facebook`e). Nepraleisk progos pamatyti, kaip susikaus geriausi šio turnyro žaidėjai!!!

 

Vakar įvyko paskutinysis Baltijos taurės blicas. Šis blicas sulaukė rekordinio skaičiaus dalyvių – žaidė net 106. Taip pat buvo smagu matyti, jog atvažiavo  šachmatininkai, kurie kadaise žaidė tuose armagedonuose.

Šiandien jau paskutinė diena…

Bet patikėkite, ji bus pati geriausia!

Pirmiausia,

nes galėsite gyvai žiūrėti nokautų kovas facebook`e,

antra,

nes galite įsigyti suvenyrų sau, savo draugams ir t.t.

Ir trečia-

būtinai ateikite į uždarymą  (nepasigailėsite).

Norim pasakyti didelį AČIŪ Jums, mieli skaitytojai, laukiame patarimų ir pasiūlymų:siųskite mums žinutę į facebook`e juodabalta chess.

P.S. Džiaukimės šia diena, šypsokimės ir skleiskime vieni kitiems tik teigiamas emocijas. Bus tų armagedonų mūsų gyvenime ir svarbesnių!

 

,,Juodabalta” komanda

Posted in Naujienos

IKI XX ŠACHMATŲ FESTIVALIO “BALTIJA CUP” 2024 liko

Mes Facebook’e

Live ratings

2700chess.com for more details and full list

Get Widget