Gaioz Nigalidze, dukart Gruzijos čempionas, pagautas sukčiaujant

NIGALIDZE-022 Šiomis dienomis vyksta stiprus turnyras Dubajuje(Jungtiniai Arabų Emiratai). Turnyre  žaidžia 22 žaidėjai su didesniu reitingu nei 2600: David Howell (2687), Vladimir Fedoseev  (2674), Igor Kovalenko (2665), Tigran Petrosian (2660)…
Įvykis įvyko, kai žaidė didmeistriai T.Petrosianas prieš  G.Nigalidze. Jie jau buvo anksčiau  žaidę Al Alin turnyre, įvykusiam gruodžio mėnesį. Al Alin turnyrą laimėjo Nigalidze; tuo  metu, kai vyko jų tarpusavio partija Nigalidze labai dažnai vaikščiojo į tualetą. Tačiau Al  Alin turnyre Tigranas neturėjo jokių įrodymų, tik galėjo spėlioti. Bet šiandien Tigrano  įtarimai pasitvirtino.

Šiandienos partijoje Nigalidze greitai atsakė į priešininko padarytus ėjimus ir  nubėgdavo į tualetą. Kai Tigranas padarė savo du ėjimus taip pat greitai, gruzinas negalėjo nubėgti į tualetą ir padarė per tą laiką porą  klaidų. Tada Petrosianas nusprendė stebėti jį. Jis pastebėjo, kad jo priešininkas visąlaik ėjo į tapatį tualetą, nors kiti nebuvo užimti. Jis informavo vyriausiąjį teisėją apiejo įtartiną priešininko elgesį ir paprašė stebėti jį. Po kurio laiko teisėjas kreipėsi į Tigraną ir pasakė, kad jie patikrino jo priešininką ir nieko nerado. Bet Tigranas paprašė, kad patikrintų dar kartą, nes jis tikrai buvo įsitikinęs, kad kažkas negerai.

Kai priešininkas paliko tualetą, teisėjai patikrino jį ir rado jame mobilujį telefoną su ausinėmis; įtaisas buvo paslėptas už lėkštės ir uždengta tualetiniu popieriumi.

Jie abu sėdėjo prie lentos, kai vyriausiasis arbitras atėjo prie Nigalidze ir parodė jam mobilujį telefoną, tada paklausė ar jo? Nigalidze  nuraudo, sumišo ir nieko negalėjo pasakyti.

Teisėjas nutraukė partiją. Kai Tigranas ėjo pro duris, į jį kreipėsi Gaioz. Armėnas manė, kad jis ateina atsiprašyti jo, bet Gaioz tik paklausė jo, kas jam dabar atsitiks?

Skaityti angliškai- http://chess-news.ru/en/node/18610

Tiesioginė transliacija Rezultatai

Posted in Naujienos

IKI XX ŠACHMATŲ FESTIVALIO “BALTIJA CUP” 2024 liko

Mes Facebook’e

Live ratings

2700chess.com for more details and full list

Get Widget